Jedzenie powinno zaspokajać głód - nie próżność, sprawiać przyjemność - nie trudność, być doznaniem kulinarnym - nie intelektualnym i dawać okazję do dzielenia się radością posiłku z bliskimi - brzmiało hasło tegorocznego XIX Powiatowego Konkursu Kulinarnego, który odbył się 12 czerwca w Czerniewicach.
Tegoroczna impreza, ze scenariuszem znacznie odbiegającym od programu lat ubiegłych, przyciągnęła do udziału zaledwie osiem reprezentacji z naszego powiatu. Z niewiadomych przyczyn zabrakło kobiecych drużyn z Będkowa i Budziszewic. Poważne zadanie miała do wykonania ekipa gospodarzy, która cały tydzień przygotowywała zabawę i biesiadę dla wszystkich uczestników wydarzenia.
Czytała(e)ś wstęp naszego artykułu ? Spodobał Ci się ?
Kliknij aby wykupić Pełny dostęp
Nie masz uprawnień do publikowania komentarzy. Aby dodać komentarz musisz być zalogowany zaloguj się
Komentarze będą poddawane moderacji, zanim zostaną opublikowane.