Czwartek, 9 maja 2024, Imieniny: Grzegorza, Karoliny, Karola

Smak prawdziwego podpłomyka można było poznać (lub przypomnieć sobie z dzieciństwa) podczas warsztatów kulinarnych organizowanych w ramach Europejskich Dni Dziedzictwa w Skansenie Rzeki Pilicy. Odbyły się one w sobotę, 11 września.

Tegoroczne "Smaki Dziedzictwa" zachęcają do poznawania tradycyjnych produktów regionalnych i przepisów, które 100 lat temu królowały na polskich stołach. Tak też było tego dnia w Skansenie Rzeki Pilicy Miejskiego Centrum Kultury. Ustawione zostało specjalne stoisko do robienia podpłomyków.

wyszarzenie

Czytała(e)ś wstęp naszego artykułu ? Spodobał Ci się ?
Kliknij aby wykupić Pełny dostęp

Pin It
Nie masz uprawnień do publikowania komentarzy. Aby dodać komentarz musisz być zalogowany zaloguj się

Komentarze będą poddawane moderacji, zanim zostaną opublikowane.

Komentarze



TIT - Tomaszowski Informator Tygodniowy
Agencja Wydawnicza PAJ-Press

ul. Długa 82
97-200 Tomaszów Mazowiecki,
tel. 44 724 24 00 wew. 28 (biuro ogłoszeń)
tel. kom. 609-827-357, 724-496-306

WYRÓŻNIONE

Strażacy z naszego powiatu mieli pr...

Podczas majówki służby miały już pi...

Ciężarówka dachowała na S8, były zd...

Zgodnie z postanowieniem Komisarz...

Piłka nożna w III lidze. W piątek L...

Szanowny Pani Redaktorze Majówka...

Obchody Międzynarodowego Dnia Str...

Dzień Flagi RP i 233. rocznica uchw...

Majówkowy piknik odbył się w sobo...

Silną, liczącą ponad tysiąc dwieś...

NAJNOWSZE

Obchody Międzynarodowego Dnia Str...

Niezapominajki – bo o nich mowa –...

Przeciągający się nieco termin ogło...

Prezydent Marcin Witko chce działać...

Pechowy okazał się przetarg na pr...

1 maja prawie 500 pątników wędrował...

Druhowie z OSP z Białobrzegów, Lu...

– To hasło, które strażacy mają na ...

Piłka nożna w III lidze. W piątek L...

Silną, liczącą ponad tysiąc dwieś...

 

Stan jakości powietrza według Airly
TOMASZÓW MAZOWIECKI